Our company has implemented the introduction of a company management system and the establishment of a web shop within the frame of the tender GOP-2009-2.2.1 supported by the European Union in joint funding with the European Regional Development Fund.Hungarian (formal)English (United Kingdom)

Pályázat prototípus-, termék-, technológia- és szolgáltatás fejlesztés

There are no translations available.

 

Sajtóközlemény

 

Prototípus-, termék-, technológia- és szolgáltatás fejlesztés a Meranti Asztalosipari Kft.-nél

GINOP-2.1.7-15-2016-01342
2019/08/12


A MERANTI Asztalosipari Kft. a projekt megvalósításával egyedülálló asztaltípus kifejlesztését valósította meg, amely nem csak hazai, de nemzetközi szinten is újdonságnak számító prémium kategóriás tömörfa bútorkülönlegesség. Az innováció legfőbb újdonsága az, hogy egyedi anyaghasználattal kombinálva oldja meg a különösen szűk keresztmetszetű anyagok felhasználását a felső- prémiumkategóriás tömörfa asztalok gyártásában, saját fejlesztésű szerkezeti megoldással. A fejlesztés során a prototípus elkészítésén túl, azzal egy időben, kialakításra került egy a prototípusgyártásban alkalmazott egyedi technológiai folyamat, amely a munkafolyamatok átalakításából, technológiai sorrendjéből adódóan optimalizálja a mintapéldány elkészítését, és lerövidíti a prototípustervezési, -gyártási, -tesztelési időt.

A fejlesztés során elkészült prototípus egyedi szerkezeti megoldást kínál a jelenlegi nyugat-európai bútortrend egyik nehezen megoldható problémájára, a nagyon karcsú keresztmetszetű anyagfelhasználásra, amely kompromisszumok nélkül biztosítja a stabilitást és az esztétikumot. A fejlesztés segítségével a Kft. növekedési potenciálja jelentős mértékben növekszik. Magyarország számára ez a hazai eredetű technológián alapuló fejlesztés és a vállalkozás innovációs tevékenysége rendkívül pozitív társadalmi és gazdasági következményekkel bír hosszú távon. A bútorgyártás igényes, nagy szakmai tapasztalattal bíró humánforrása évek óta áramlik ki az országból, s a Meranti Kft. által elért eredmények igazolják, hogy van jövője a hazai bútorgyártásnak, képes a prémiumkategóriás termékek piacán innovatív, új megoldással, egyedi prototípusgyártási technológiával megfelelni a legmagasabb elvárásoknak. A Kft. jelen projekt révén egy olyan új technológiát honosít meg hazánkban, amely magas hozzáadott értékkel nagyobb profitabilitást eredményez és gazdasági növekedést indukál.

A Meranti Kft. célja, hogy a megszerzett ismereteket, információkat megfelelő keretek között továbbadja, ezért a projekt eredményeit publikációk, szakmai cikkek, fotódokumentáció, riportok formájában szakmai lapoknak adott interjúk formájában kívánja terjeszteni. A projekt fizikai befejezési időpontja: 2019.05.31. A projekt támogatási intenzitása: 55,47%

 

További információ:

MERANTI Asztalosipari Kft.

9473 Egyházasfalu, Fő u. 91.

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

http://www.meranti.hu

Last Updated (Wednesday, 25 March 2020 20:29)

 wasanta | Hosted Exchange Server -->